9 redenen om te kiezen voor een WordPress Website

Kiezen voor een specifiek platform waar jij je website op gaat (laten) bouwen is een moeilijke beslissing. Maar wel belangrijk!
De keuze bepaalt verder wat je kunt met de website en hoe goed deze gevonden gaat worden door Google. Wij bouwen en onderhouden websites op diverse platforms. WordPress heeft wel vaak onze voorkeur.  Deze is naar onze ervaring toch wel het meest gebruiksvriendelijk. Waarom?
Hieronder onze 9 redenen:
  1. Zoekmachinevriendelijk. WordPress is zoekmachine vriendelijk. Google indexeert WordPress websites als hoger dan andere platforms.
  2. Het ‘Google mijn bedrijf’ gedeelte wordt met een WordPress sneller geïndexeerd.  
  3. WordPress is een open source CMS. Vele mensen werken aan het optimaliseren van dit platform, hierdoor wordt de software elke dag beter. 
  4. Hosten waar je maar wilt. Een WordPress website is gemakkelijk bij een Nederlands bedrijf te hosten, hierdoor heb je altijd een back-up veilig dichtbij. Wel zo fijn. 😉
  5. Alles is mogelijk. WordPress Website komen met vele mogelijkheden (zgn plugins). Dit is vooral van belang als je meer wilt met je website. Bijvoorbeeld als je een webshop wilt.
  6. Lage onderhoudskosten. Vele platforms als Wix of Jimdoo die lijken op het eerste gezicht wel goedkoop, maar als je net iets meer wilt dan standaard, dan ben je al gauw duurder uit. Dit mede omdat de hosting ook via deze partijen loopt.
  7. Onafhankelijk. WordPress kan je makkelijk zelf bijhouden zonder al te veel technologische kennis. Daardoor ben je niet afhankelijk van een websitebouwer.
  8. Je kunt van alles vinden in Google over WordPress. Het voordeel van de open source is dus ook dat er vele gebruikers wereldwijd zijn die ook tegen dezelfde vragen of problemen oplopen. Bij een probleem kun je dus in Google meestal wel een antwoord vinden. Er wordt dus heel veel over geschreven in het Engels maar ook in het Nederlands. Zo is er ook de Nederlandse WordPress Codex waar alle documentatie over WP wordt verzameld.
  9. WordPress is FUN! WordPress is echt enorm gebruiksvriendelijk en daardoor is het gewoon FUN om ermee te werken. Je kunt er echt redelijk snel mee leren werken, een training van een halve dag tot een dag kan al voldoende zijn.
Voor ons zijn online vindbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, de lage kosten en het feit dat je het zelf kan doen, de belangrijkste redenen geweest om te beginnen met WordPress. Wat vind jij belangrijk bij de keuze voor het systeem van je website?
JE! helpt je als het gaat om de keuze voor het juiste platform en het bouwen en onderhouden van je site. We leveren teksten, beelden en kunnen de website voor je onderhouden als het gaat om blogs, SEO werkzaamheden en hosting, etc.

Laat een reactie achter