4 tips om klanten aan je website te binden.

We herkennen het waarschijnlijk allemaal wel. Je komt terug op de site die je al eerder hebt bezocht en steeds blijft de content hetzelfde. Super saai toch?
 
Als je terugkerende bezoekers wilt is het belangrijk je site regelmatig van nieuwe content te voorzien en te vernieuwen. Publiceer dus met regelmaat, bijvoorbeeld door middel van een blog. Je zorgt dan niet alleen dat bezoekers terugkomen, maar gelijk ook voor een goede positie in Google.
 
Mijn 4 tips
 
# Plan in om je site regelmatig door te lopen
Het is goed om regelmatig je site te bekijken op:
  • Geeft het antwoord op de behoefte van de klant?
  • Hoe is de eerste indruk?
  • Welke overtuigingstechnieken zijn er gebruikt?
  • Lopen de teksten nog wel lekker?
Bonustip: Laat je familie, vrienden en medewerkers de site eens kritisch bekijken. Wie weet ontvang je zo nog verrassende inzichten!
 
# Schrijf regelmatig blogs
Om een goede blog te schrijven is er geen sprake van één succesformule. Wel zijn er een aantal factoren aan te geven waardoor je blog nog beter gelezen wordt.
  • Vraag bijvoorbeeld je lezers om hulp bij een probleem, hierdoor ontstaat er een lezersbinding
  • Geef tips, maar doe jezelf niet voor als expert maar meer als ervaringsdeskundige
  • Doe niet net alsof je leven radicaal verandert is door je inzichten. Niemand heeft het recept voor succes
  • Varieer sterk in je onderwerpen, soms heb je gewoon niet het juiste onderwerp te pakken en heb je minder lezers dan bij het andere onderwerp
# Houd je social media up-to-date
Google kijkt onder andere ook naar crosslinks met social media. Erg belangrijk dus voor je vindbaarheid. Belangrijk detail: Je hoeft echt niet overal op te zitten. Wat je doet, doe dat goed. Klanten gaan je echt niet op alle kanalen volgen. Kies de kanalen met de meeste impact en interactie. Dat is niet alleen overzichtelijker voor jezelf maar ook leuker voor de (potentiële) klant!
 
# Houd de techniek op orde
Voor elke site geldt: Zorg dat je site technisch up-to-date is. De site voorzien van de laatste techniek en goede beveiliging is erg belangrijk. Websites die qua techniek verouderen krijgen van Google automatisch een lagere ranking. Dus maak regelmatig back-ups, installeer plug-ins, schoon spam op, optimaliseer je site en controleer op dode links.
Wil je het jezelf makkelijk maken, kies dan voor een slim onderhoudspakket met technische support.
JE! Marketing kan je helpen met al deze bovenstaande punten. We schrijven blogs, bieden onderhoudspakketten aan om je site (technisch) up-to-date te houden (vanaf € 40,- per maand!) en bieden social media beheer.
 
Daag ons eens uit om, geheel vrijblijvend, een kritische blik op je site te werpen met een Gratis Quickscan! We lopen je site door op de meest cruciale punten als snelheid van laden, gebruiksvriendelijkheid, teksten, etc.
 

Laat een reactie achter